Raflaksi

Konseptisuunnittelu

Toimiva konsepti on menestyvän ravintolan sydän. Suunnittelemme tai kehitämme kokonaiskonseptin, menun, keittiön toiminnan, ja autamme taloudellisen kannattavuuden saavuttamisessa. Näistä syntyy pohja koko ravintolatoiminnalle.

Brändäys ja markkinointi

Ilman näitä mikään yritys ei voi menestyä. Tarina, visuaalinen ilme, nimi, logo, värit, materiaalit – kaikki konseptin mukaista ja viimeistä piirtoa myöten mietitty. Markkinointikampanjat, sosiaalinen media, lanseeraus– markkinoinnin avulla teemme ravintolasi näkyväksi ja kuuluvaksi.

Tilasuunnittelu

Sisustus ja asiakaskokemus kulkevat käsi kädessä – luomme konseptin ja brändin mukaisia tiloja, joissa viihdytään, viivytään ja palataan.

Olitpa avaamassa uutta ravintolaa tai kehittämässä olemassa olevaa, me autamme sinua rakentamaan kokonaisuuden, joka ei jää huomaamatta.

AMUSE BUSCHE

Aloituspaketti, joka tarjoaa kevymmän mutta merkityksellisen alun. Puolen päivän konsultaatio, jossa käydään läpi kaikki tärkeimmät ravintolasi menestykseen vaikuttavat osa-alueet. 

Alkukartoitus: Ravintolan nykytila, keskustelu tarpeistanne ja visiostanne.

Brändi- ja markkinointianalyysi: Mikä tekee ravintolastanne erityisen? Mikä on kilpailuetunne ja miten siitä viestitään? Miten brändi tukee liiketoimintaa? Miten markkinointia tehdään nyt ja miten siitä saatavia hyötyjä voitaisiin parantaa?

Tilakatsaus: Arvoidaan mahdollisuudet ja haasteet sisustuksen ja keittiölogistiikan näkökulmasta.

Mitä saat?

  • Ravintolan ja palvelukonseptin toiminnallinen arvio ja kehitysehdotukset
  • Ideoita menun suunnitteluun ja jatkokehitykseen
  • Vinkit kustannus- ja kannattavuusajatteluun
  • Analyysi nykyisestä brändistä ja markkinoinnista sekä kehitysehdotukset jatkoon
  • Ehdotukset tilan sisustuksellisista ja visuaalisista ratkaisuista

MAIN COURSE

Tässä paketissa tehdään syvällisempi työ, jossa saat valmiita ratkaisuja ja työkaluja ravintolan perustamiseen tai kehittämiseen.

Ravintolan konseptointi

  • Menu-ideointi
  • Raaka-ainevalinnat
  • Ruuan esillepanon ja reseptiikan suunnittelu
  • Keittiöprosessit ja henkilökunnan ohjeistus
  • Hankintaketju ja yhteistyökumppanit
  • Tarkka keittiösuunnittelu
  • Henkilökunnan osaamisen arviointi

Brändi ja markkinointi: Nimi, tarina ja visuaalinen ilme – logo, brändin värimaailma, brändin näkyvyys sisällä ja ulkotiloissa (kyltitykset, teippaukset)

Tila- ja sisustussuunnittelu

3D visualisointi salin ilmeestä ja sisustusratkaisuista.

Kiinteät materiaalivalinnat – tapetit, maalit, kiintokalusteet, valaistussuunnittelu. 

DESSERT

Täydellinen avaimet käteen -ratkaisu. Tarvitset vain idean, intohimoa ja tilan. Me hoidamme kaiken muun.

Ravintolan konseptointi

  • Asiakaskokemuksen suunnittelu alusta loppuun
  • Raaka-ainevalinnat
  • Täydellinen menu ja reseptiikka: Testikeittiö, annoskatteet ja ruoan esillepano.
  • Hankintaketju ja yhteistyökumppanit
  • Tarkka keittiösuunnittelu
  • Henkilökunnan koulutus & perehdytys: Palvelupolku, konseptin sisäistäminen, tehokas keittiötyöskentely
  • Kustannusrakenteen optimointi

Brändi ja markkinointi: Nimi, tarina ja visuaalinen ilme – logo, brändin värimaailma, brändin näkyvyys sisällä ja ulkotiloissa (kyltitykset, teippaukset), verkkosivut, valokuvaus, lanseerauskampanja

Tila- ja sisustussuunnittelu: Brändin ja konseptin mukainen sisustussuunnittelu. Pohjapiirros mittakaavassa, mahdolliset tilamuutokset, 3D visualisointi salin ilmeestä ja sisustusratkaisuista. Kiinteät materiaalivalinnat – tapetit, maalit, kiintokalusteet, valaistussuunnittelu. Tekstiilit, irtokalusteet, sisustusvalaisimet, somisteet.

Juha Lehtonen

Juha Lehtonen on kokenut ja arvostettu keittiömestari ja ravintolakehittäjä. Juhan erikoisosaamista on keittiöiden suunnittelu, ravintoloiden konseptointi, tuotekehitys, taloudellinen kannattavuus ja yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa. Kokkiurallaan Juha on ollut mukana Suomen kokkimaajoukkueessa, tuomaroinut eri kilpailuissa ja omaa laajat verkostot alalla.

Maru Hautala

Maru on kokenut sisustussuunnittelija, jonka asiantuntijuus on erityisesti isojen rakennus-ja remonttikokonaisuuksien suunnittelussa. Maru luo sisustuksia, joissa yhdistyvät käytännöllisyys, luovuus ja kotimaisuuden arvostus. Maru on kysytty asiantuntija ja puhuja erilaisissa sisustusalan tapahtumissa ja myös tämän vuoden uusi suunnittelija Huvila & Huussi tv-ohjelmassa.

Mari Mansikkamäki

Visual Fridayn toimitusjohtaja ja luova johtaja on työskennellyt yli 20 vuoden ajan suomalaisten brändien parissa, keskittyen brändien kehittämiseen, luovaan suunnitteluun ja markkinointiin. Raflaksi-konseptin kautta saat käyttöösi koko Visual Fridayn kokeneen ja monipuolisen asiantuntijatiimin – graafisista suunnittelijoista, valokuvaajiin, videokuvaajiin ja markkinoinnin ammattilaisiin – rakentamaan yhdessä ravintolastasi menestystarinan.